Анализа на материјалот на паметниот капак на тоалетот

2022-04-28

ПаметниКапак на тоалетното седиштее еден од реквизитите што често се користат во домот денес. Како традиционалнитеКапак на тоалетното седиште, главните панели се исто така составени од различни материјали. Различни материјали имаат и различни карактеристики, што го прави готовиот производ различни ефекти.

Акрилната плоча во моментов е почесто користен материјал. Има добра проѕирност, хемиска стабилност, многу лесен за обработка и боење и има прекрасен изглед. Ова е претходен развој на пластичен полимерен материјал. Има долг работен век и е погодно за чистење.

Навлаката за кризитализација е многу нетоксичен и безбоен материјал. Може да додаде различни средства за боење за боење, отпорност на корозија, отпорна на масло и евтина цена. Иако водоотпорноста и електричниот отпор на овој материјал се слаби. Но, тоа не влијае на функцијата на капакот на тоалетот. Тој е издржлив. Тоа е и материјал кој моментално се користи во смартКапак на тоалетното седиште.

ПВЦ пластиката е исто така релативно обичен материјал за капакот на тоалетот на пазарот. Се нарекува и поливинил хлорид. Главната компонента е поливинил хлорид. Се карактеризира со отпорност на корозија, светли бои, цврсти и издржливи, но цврстина и отпорност на топлина Тие се релативно слаби. Иако цената е евтина, материјалот е малку недоволен.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy