Карактеристиките и перформансите на тоалетното седиште од МДФ

2021-12-03

1.(МДФ тоалетно седиште)Униформа внатрешна структура, умерена густина, добра димензионална стабилност и мала деформација.

2. (МДФ тоалетно седиште)Физичките и механичките својства како што се статичката цврстина на свиткување, внатрешната цврстина на врзување, модулот на еластичност, силата на задржување на завртката на површината и работ на плочата се подобри од оние на честичките.

3.(МДФ тоалетно седиште)Површината е рамна и мазна, што е погодно за секундарна обработка. Може да залепи ротирачки фурнир за сечење, фурнир за планирање, хартија за бојадисување и импрегнирана хартија или директно бојадисување и печатење декорација.

4. МДФ има голема ширина, а дебелината на плочата исто така може да се смени во опсег од 2,5 ~ 35 mm. Може да се произведува според различни намени.

5. Добра обработливост. Машинската способност на пилање, дупчење, затегнување, жлебување и брусење е слична на онаа на дрвото, а некои се дури и подобри од онаа на дрвото.

6. За делови за мебел кои лесно се резбаат и мелат во различни профили и форми, обработените рабови во специјална форма може директно да се обојат без запечатување на рабовите.

7. Хемиски агенси како што се водоотпорно средство, огноотпорно средство и конзерванс може да се додадат во процесот на производство на МДФ за производство на МДФ за специјални намени
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy